صنعتگر همیشه روی لبه تیغ قرار دارد | با حل موانع، تولید می تواند به ایفای نقش اصلی خود در ایجاد خودکفایی، افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال پایدار بپردازد

نخستین نشست هم اندیشی مدیران واحدهای صنعتی با هدف بررسی مهم‌ترین موانع و مشکلات بخش تولید و کاهش مشکلات و چالش‌های بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی در حوزه برق و الکترونیک گیلان و به همت خانه صنعت، معدن و تجارت و اداره کل صمت استان گیلان برگزار شد.

به گزارش "روابط عمومی خانه صمت گیلان"؛ علیرضا زابلی مدیرعامل شرکت خزر شید با اشاره به اینکه هر واحد صنعتی با توجه به نیازهای و توانمندی های خود اولویت های خاصی برای خود تعریف می‌کند گفت: شرکت خزر شید در حوزه تولید انواع لامپ و محصولات روشنایی فعالیت می‌کند و برنامه ریزی برای استمرار تولید را حداقل از ابتدای سال طرح‌ریزی می‌کنیم و با توجه به این برنامه ریزی ها است که می توانیم تداوم تولید را داشته باشیم.

در صورت عدم تامین به موقع ارز همه برنامه ریزی های ما برای استمرار تولید به مخاطره می افتد

زابلی تصریح کرد: ما هم اکنون با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم که مهم‌ترین آن تامین به موقع ارز است. مقوله ای که در صورت عدم به موقع تامین آن همه برنامه ریزی های ما برای استمرار تولید به مخاطره می افتد.

وی افزود: به‌عنوان مثال امسال نمی‌دانیم که ارزی را که تخصيص گرفته ایم آیا به دست تامین کننده مواد اولیه می توانیم برسانیم یا خیر؟ ما مواد اولیه وارد می کنیم ولی ارزی نداریم که آنرا ترخیص کنیم.

صنعتگر همیشه روی لبه تیغ قرار دارد

وی مشکل دیگر صنعت خود را درگیری با بروکراسی اداری عنوان کرد و افزود: این مسئله را بیشتر با استاندارد داریم و بروکراسی های استاندارد گاها سبب توقف دو ماهه کار و امور ما می شود. وی صدور قوانین آنی و بدون درنظر گرفتن مصلحت صنعت در حوزه گمرک و نبود منابع بانکی برای تامین سرمایه در گردش و قوانین انقباضی بانک‌ها را هم از دیگر مشکلات صنعت خود عنوان کرد و گفت: با این اوصاف صنعتگر همیشه روی لبه تیغ قرار دارد و متاسفانه هیچ پناهگاهی برای خود نمی یابد.

سهمیه ارزی سه ماهه تخصیص پیدا می‌کند در حالی که حداقل خرید برای تامین مواد اولیه در صنعت ما یکساله هست

در ادامه این نشست تورج آذربرزین یکی از مدیران شرکت پارس خزر گفت: تامین سوخت برای صنعت معضلی هست که هم در فصل سرما و هم فصل گرما با آن مواجه هستیم.

وی با اشاره به قطعی برق در فصل تابستان گفت: ما قطعات مورد نیاز خود را از شرکت‌های تامین کننده ای که در داخل استان در حال فعالیت هستند تامین می‌کنیم  که متاسفانه با قطعی برق نه تنها خطوط تولید ما با تعطیلی مواجه می شود بلکه تامین به موقع مواد اولیه بعدی مورد نیاز ما نیز با اختلال مواجه می‌شود به عبارتی با قطعی برق؛ چندین کارخانه که در فرآیند تولید به هم پیوسته هستیم به مشکل تعطیلی خط تولید برمی‌خوریم.

آذربرزین تخصیص سهمیه ارزی را از دیگر مشکلات صنعت خود عنوان کرد و گفت: هم اکنون سهمیه ارزی ما سه ماهه تخصیص پیدا می‌کند در حالی که حداقل تامین کالا در صنعت ما یکساله هست که باید از خارج از کشور وارد کنیم بنابراین وقتی سهمیه ارزی سه ماهه به ما اختصاص داده میشود یعنی عملا می توانیم برای یک چهارم سال مواد اولیه وارد کنیم و همین مسئله دغدغه‌ای بر سایر مشکلات ما برای استمرار تولید و حفظ اشتغال موجود است.

بخش خصوصی یعنی برنامه‌ریزی، هرگونه اختلال در روند برنامه ریزی های تولید یعنی فنای صنعت

در ادامه این نشست مرتضی عابدین زاده مدیر کارخانه صنایع الکتروموتور گفت: بخش خصوصی یعنی برنامه‌ریزی و عامل دوام و بقای بخش خصوصی منوط به برنامه‌ریزی های عملیاتی و منظم و مستمر است و نبود آن یعنی عدم دوام و فنای بخش خصوصی است.

وی افزود: با وجود مسائل و موانع متعدد در عرصه تولید به واقع باید برای حل آنها چاره‌اندیشی شود.

ورود ماشین‌آلات بدون انتقال ارز می تواند، راهکاری برای توسعه صنعت استان باشد

محسن پارساجم مدیرعامل شرکت رایان فن نیز در ادامه این نشست گفت: برخی از مشکلاتی که توسط مدیران محترم واحدهای صنعتی عنوان شد قابل پیگیری و حل از طریق مدیریت داخل استان است ولی بخش اعظمی از معضلات صنعت فراتر از ابعاد استانی و مربوط به مدیریت کلان کشوری است.

 وی با اشاره به اینکه برخی مشکلات سراسری هستند و باید اندیشه هایی فراتر برای حل آنها اقدام کنند افزود: حداقل انتظار ما این است که مواردی که قابل پیگیری و حل موانع در داخل استان هستند، مسکوت نمانند و مرتفع شوند.

مدیرعامل شرکت رایان فن همچنین خواستار ورود ماشین آلات بدون انتقال ارز شد و گفت: این شیوه راهکاری برای توسعه صنعت است که البته همت و تدبیر و پیگیری مسئولان امر را می طلبد.

ما تولیدکنندگان باید بدانیم که وضعیت ارزی به چه نحوی است و چگونه ارز مورد نیازمان باید تامین شود

در ادامه این نشست رضا نیازمند مدیرعامل شرکت آژیراک نیز مشکلات ارزی و سرمایه در گردش را مهم ترین مشکل صنعت برق و الکترونیک عنوان کرد و گفت: ما ادعا میکنیم صنعت آژیراک از بهترین های صنایع کشور است ولی وقتی ساز و کار حواله های ارزی ما به موقع انجام نمی‌شوند ما مجبوریم به عنوان مثال فقط برای یک محموله در بندر شهید رجایی ۹۵۰ میلیون تومان دموراژ (جرائم تاخیر در پرداخت حساب) بخاطر تاخیر در تخلیه بارگیری شده روی کشتی پرداخت کنیم. وی تصریح کرد: ما به عنوان تولیدکننده  باید بدانیم که وضعیت ارزی کشور به چه نحوی است و چگونه ارز مورد نیاز بخش صنعت باید تامین شود.

برخی از بخشنامه های تامین اجتماعی سبب ایجاد موانع بزرگ و لاینحل در پیش پای کارفرمایان شده است

امین منتظری مدیر منابع انسانی شرکت پارس شهاب نیز در ادامه این نشست یکی از مهمترین مشکلات حوزه صنعت را بحث تامین اجتماعی دانست و گفت: برخی از بخشنامه های تامین اجتماعی سبب ایجاد موانع بزرگ و لاینحل در پیش پای کارفرمایان شده است.

منتظری افزود: برخی قوانین و مقررات حوزه کار و تامین اجتماعی، فعالان اقتصادی را دچار چالش‌های بسیاری کرده است. از این رو، اصلاح قوانین موجود، حذف قواعد مخل کسب و کار و تفسیر صحیح قانون، می‌تواند در رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی بسیار اثرگذار باشد.

 وی به عنوان مثال بخشنامه  ۱۷۷۷ سازمان تامین اجتماعی پیرامون اصلاح عناوین شغلی و تعیین دستمزد سوابق ناشی از کمیته‌های احتساب سوابق، را در تضاد با قانون اساسی، قوانین مجازات اسلامی و دیوان عدالت اداری و مسئولیت های تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: البته پیگیری برای ابطال یا اصلاح این بخشنامه از طریق مراجع استان در حال پیگیری است و مجدانه انتظار داریم مسوولان  استان و نمایندگان برای حل این مشکل با ما همکاری کنند.

با کمبود نیروی انسانی برای تولید مواجه هستیم

در ادامه یوسف حقیقی مدیرعامل شرکت آواتوسعه آریا نیز با تایید همه مشکلات مطرح شده در این جلسه گفت: علاوه بر همه موانع موجود؛ یکی از معضلات ما در عرصه تولید؛ کمبود نیروی انسانی است.

وی افزود: در گذشته بخاطر مهاجرت نیروهای متخصص با کمبود متخصص مواجه بودیم ولی هم اکنون علاوه بر آن حتی با کمبود نیروی انسانی ساده برای کار مواجه هستیم.

وی برنامه‌ریزی برای رفع این مشکل از سوی مسئولان و تصمیم گیران استان را امری ضروری دانست و افزود: توجه به توسعه و عمق بخشی به فرهنگ کار و تولید و اشتغال و خودکفایی در بین جوانان امری است که می بایست از چند سال گذشته به آن می پرداختیم تا هم اکنون با این مشکلات مواجه نباشیم حالا نیز لازم است برای تربیت نیروی انسانی و فرهنگ‌سازی در این عرصه تدابیری اندیشیده شود.

سامانه جامع تجارت حتی دوره آزمایشی خود را سپری نکرد ولی عدم استفاده از آن سبب تحمیل جرایم سنگین برای واحدهای صنعتی شد

حقیقی در ادامه راه اندازی سامانه جامع تجارت و  رعایت الزامات آنرا یکی از مشکلات واحدهای صنعتی عنوان کرد و افزود: این سامانه حتی دوره آزمایشی خود را سپری نکرد و استفاده از آن قبل از رسیدن مرحله بلوغ و رفع نواقص و اشکالات، اجباری شد و هر واحد صنعتی که همه فعالیت های خود را در آن ثبت نکند با پرونده‌سازی و جرایم سنگین تعزیرات حکومتی مواجه می شود.

وی در ادامه رد تخصیص سهمیه ارزی را از دیگر مشکلات صنعت خود عنوان کرد و افزود: وقتی نمی‌دانیم که آیا سهمیه ارزی به ما تعلق می گیرد یا نه و اینکه نمی‌دانیم چه زمان می توانیم از آن استفاده کنیم در واقع  برنامه‌ریزی و دوام تولید با هزاران ابهام روبرو می شود در حالیکه ما به‌عنوان تولیدکننده به دنبال تولید و رشد اقتصادی و توسعه صنعتی استان و کشور عزیزمان هستیم‌.

ایفای نقش نظارتی و تسهیل‌گری دولت در عرصه صنعت و بازار می تواند سبب کاهش مشکلات صنعت شود

محمد باباعلیان مدیرعامل شرکت صنعت هود نیز در ادامه این نشست؛ گفت: دولت می تواند با تصمیمات کارگشا و سازنده معضلات موجود بر سر راه تولید را بردارد.

وی ایفای نقش هدایت‌گری و تسهیل‌گری و نظارتی از سوی دولت در عرصه صنعت و بازار را یکی از مهم ترین راهکارها برای کاهش معضلات و موانع صنعت عنوان کرد.

میزان ارز اختصاص یافته براساس سهميه، تکافوی نیازهای بخش تولید را نمی دهد

شهاب صالح فر مدیرکارخانه شرکت نیرو ترانسفو نیز در ادامه این نشست مشکل ارزی را یکی از مهم ترین مشکلات صنایع برق و الکترونیک دانست و گفت: میزان تولید و میزان مصرف ارزی ما کاملا مشخص است ولی با توجه به قوانین سقف سهمیه ارزی؛ باید بگویم میزان ارز اختصاص یافته براساس سهميه تکافوی نیازهای بخش تولید را نمی دهد از سویی تا زمان تامین همان ارز اندک که حداقل 70 تا 90 روز به درازا می کشد ما مجبوریم برای تامین مواد اولیه از خارج از کشور خطوط تولید را بطور موقتی تعطیل کنیم که البته در میان هزینه های بیمه و پرداختی به کارگران خود معضل دیگری سر راه ما تولیدکنندگان و تحمیل هزینه هایی بی بازگشت برای ماست یا اینکه بصورت شخصی مبالغی را پرداخت کنیم تا مواد اولیه ما حداقل در خارج از کشور تولید بشود که تا زمان تخصیص ارز و واردات مواد اولیه به داخل کشور تولید متوقف نشود.

 

 

نیاز صنعت به نقدینگی ۳ تا ۴ برابر سال‌های گذشته شده است

فرحمند پورعلی رئیس خانه صمت گیلان  با قدردانی از حضور مدیران واحدهای صنعتی و همراهی مدیرکل صمت استان و معاونین وی در این نشست گفت: تولیدکننده همواره با مسائلی مواجه است که باید هر لحظه برای حل آن تدبیری کند و قطعاً همراهی و همدلی مسئولان می تواند گره گشای بسیاری از مسایل شود.

وی عمده‌ترین مشکلات بخش صنعت را تورم شدید و افزایش قیمت تمام شده تولید کالا، مشکلات تخصیص ارز بنگاه های تولیدی و مسئله‌ تامین انرژی عنوان کرد و افزود: در بحث تامین نقدینگی باید بگوییم که نیاز صنعت به تامین نقدینگی ۳ تا ۴ برابر سال‌های گذشته شده و از طرفی اگر بخواهیم برای تامین آن به تسهیلات سرمایه در گردش بانکی متوسل شویم هزینه های مالی گزافی باید صرف آن کنیم که باید دور از نظر نماند که صرف این هزینه ها از طرف مالیات بعنوان هزینه های مالی ناشی از تسهیلات بانکی پذیرفته نیست و مالیات آن محسوب می‌شود.

با حل موانع، تولید می تواند به ایفای نقش اصلی خود یعنی ایجاد خودکفایی، ایجاد ارزش افزوده و افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال پایدار بپردازد

وی هزینه بالای انرژی و قطعی گاز را از دیگر مشکلات صنعت عنوان کرد: متاسفانه برنامه ای برای قطعی ها وجود ندارد در حالیکه همه مدیران می دانند که دوام تولید و پایداری اشتغال بر مبنای برنامه‌ریزی استوار است.

پورعلی ابراز امیدواری کرد با استمرار این جلسات و تعامل بیشتر مدیران بخش خصوصی با مسئولان استان و انعکاس آن به سطوح بالاتر و کلان کشوری موانع موجود در عرصه تولید برداشته شده تا بخش صنعت و تولید بتواند به ایفای نقش اصلی خود یعنی ایجاد خودکفایی، ایجاد ارزش افزوده و افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال پایدار بپردازد.

مشکلات واحدهای صنعتی در حوزه گمرکی، استاندارد، تامین اجتماعی و مسایل تخصیص ارزی به فوریت دسته بندی و گزارش می شود

در ادامه این نشست تیمور پورحیدری رئیس صنعت، معدن و تجارت گیلان با تایید همه موانع مطرح شده ی مدیران صنعتی گفت: همانطور که می دانیم بخشی از موانع در سطح کلان و کشوری می بایست چاره اندیشی بشود ولی تا آنجایی که در دست مدیریت استانی است ما در خط مقدم دفاع از صنعتگران هستیم‌.

وی افزود: به عنوان مثال با حمایت‌های ارزنده استاندار گیلان هم اکنون انشعاب گاز هیچ شرکت صنعتی بدلیل بدهی قطع نمی شود و اجازه این کار را به شرکت گاز نمی دهیم.

وی پیگیری برای حل مسائل عنوان شده از جمله بخشنامه ۱۷۷۷ تامین اجتماعی را از جمله موارد جدی برای پیگیری از حوزه اداره کل صمت استان عنوان کرد و افزود: در خصوص مشکلات تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و نیز تامین سرمایه در گردش و اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی بارها به مسئولان کشوری اعلام نموده ایم که تداوم این روند خطرات جدی را برای بقای صنعت و اشتغال استان به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: البته نقش ما در استان فقط پیگیری و مکاتبه با تصمیم گیرندگان کشوری است که خوشبختانه با عزم جدی دولت امیدوارم مشکلات تا حدودی رفع شوند‌.

پورحیدری در ادامه به لزوم حضور تشکل تخصصی و فراگیر خانه صمت گیلان در جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تاکید کرد و افزود: این تشکل می تواند بازوی قدرتمندی برای تصمیم گیری در سطح مدیریت استانی و حل و فصل مشکلات حوزه تولید باشد.

مدیرکل صمت گیلان با تاکید بر لزوم تداوم جلسات هم اندیشی و نشست با مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی گیلان خاطر نشان کرد: تمامی مشکلات مطرح شده در این نشست اعم از موضوعات گمرکی، استاندارد، تامین اجتماعی و مسایل تخصیص ارزی به فوریت دسته بندی و برای پیگیری به استاندار گیلان گزارش خواهد شد.

 

 

 

شنبه، 23 دی 1402 16:33
نظرات
نام:  نظر: 

قوانین ارسال

  • نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • نظرات شما پس از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
ایمیل: 
متن زیر را در کادر کنار آن وارد کنید
* تماس با ما

آدرس:گیلان- رشت- بلوار امام خمینی- کوچه دانشگاه پیام نور- جنب ناحیه کارگاهی سپیدرود رشت- ساختمان کسب و کار

تلفکس :33721349-013
واتساپ: 09028360408
ایمیل: [email protected]
کانال اطلاع رسانی:guilanhim@
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خانه صنعت معدن و تجارت گیلان می باشد